Bildegalleri medisinplanter |
Medisin-, krydder- og matplanter fotografert av Rolv Hjelmstad |
Startside > Bilder > Medisinplanter > Strandkål |
Strandkål |
Crambe maritima |
Strandkål har tradisjonelt vært brukt som mat, særlig i England og Skottland. Tidlig på våren kan plantene tildekkes for å bleke dem. De blekede bladene og blomsterstilkene høstes før blomstene springer ut og kan kokes og spises som asparges. Strandkål kan også nytes frisk i salater, og smaken er salt, svakt bitter og nøttelignende. Smaken på blomstene og fruktene minner om brokkoli, men er mye sterkere, og de kan brukes i salater og som garnityr. Planten har relativt liten næringsverdi, men inneholder en viss mengde vitamin C, jod, svovel og sporstoffer. Strandkål har ingen kjent medisinsk anvendelse. |
Foto ©: Rolv Hjelmstad |
OBS! Bildene må ikke kopieres, lastes ned, eller publiseres andre steder uten skriftlig tillatelse fra fotografen. |
ATTENTION!
Images may not be copied, downloaded, or used in any way without a written
permission of the photographer. |
Bildeoversikt medisinplanter |