Urtekildens Butikk
Produkter fra Natur-Drogeriet
Axel O. Hansens Formula 103

Startsiden > Urtekildens Butikk > Produkter fra Naturdrogeriet > Axel O. Hansen Formula 103

 

Selv med de enkle ingrediensene bukkehornfrø og linfrø kan produktet Axel O. Hansens Formula 103 gjøre underverker ved en rekke plager, særlig i tilknytning til fordøyelsessystemet. Kombinasjonen av de to urtene er bl.a. kjent for å være svært gunstig ved alvorlige sår- og betennelsestilstander i magen og tarmsystemet, og ved treg avføring. Når de brukes sammen er disse urtene angitt å ha følgende egenskaper:
 • Stabiliserer blodsukkeret.
 • Virker styrkende for immunforsvaret.
 • Virker rensende for huden, tannkjøttet og munnhulen.
 • Forbedrer fordøyelsen.
 • Kan virke svakt avførende.
 • Sårhelende ved sår og betennelser i fordøyelsessystemet.
 • Kan hjelpe mot menstruasjonsubehag.
 • Kan være til hjelp ved irritert eller sår hals.
 • Hjelper mot lett forhøyet kolesterol.
 • Fremmer vekttap og stabiliserer vekten.
 • Medvirker til å styrke kroppens evne til å nedbryte karbohydrater mer effektivt.
 • Virker slimløsende i luftveiene og fordøyelsessystemet.
 • Kan hjelpe mot munnskåld og dårlig ånde.
 • Inneholder naturlig omega-3, kalium, kalk, magnesium, fosfor, jern, kobber, sink, mangan, selen og vitaminene A, B1, B2, B3, B6, B12 og E.

Produktet er utsolgt hos Urtekilden, men kan kjøpes hos arnika.no


Innhold: Hver boks med Axel O. Hansen Formula 103 inneholder 90 kapsler á 400 mg (200 mg pulveriserte bukkehornfrø og 200 mg knuste linfrø). Kapslene er laget av gelatin.

Dosering: Inntil 9 kapsler daglig (f.eks. 3 kapsler 3 ganger daglig), eller som foreskrevet av terapeut. Hvis man vil unngå å få i seg gelatinen i kapslene, kan man åpne dem og røre ut pulveret i melk, yoghurt eller annen væske.


Informasjon om ingrediensene i Axel O. Hansen Formula 103

Produktet er oppkalt etter Axel. O. Hansen, grunnleggeren av det kjente danske firmaet Natur-Drogeriet. Det inneholder en av de mest kjente urteblandingene som naturopat Hansen brukte, og var ofte en innledende grunnkur ved behandling av mange plager. Når man kjenner litt til de mange gode egenskapene til bukkehornfrø og linfrø, er det lett å skjønne at dette er et produkt med stor anvendelse.

Bukkehornfrø

Bukkehornkløver er en av de eldste medisinplantene vi kjenner til. Urten har vært brukt i hundrevis av år av kulturer både i øst og vest, og ble mange steder betraktet som et universalmiddel som kunne brukes mot alt fra bronkieproblemer og tuberkulose til generelle kroppssmerter, opphovna kjertler, hudproblemer og liten sexlyst.

I India har frø av bukkehornkløver i lange tider blitt brukt til behandling av diabetes. Både i laboratorieforsøk og i kliniske forsøk hvor personer med type 1 eller type 2 diabetes har deltatt, har bukkehornfrø vist seg å kunne senke blodsukkeret. Dessuten vil slimstoffer som frigjøres fra frøene dekke slimhinnene i tarmene og hindrer magen i å tømme seg for fort, noe som medfører at glukose tas saktere opp i blodet etter et måltid. I tillegg til sin blodsukkersenkende virkning, er det vist ved forsøk både med dyr og mennesker at bukkehornkløver kan redusere mengden av det dårlige kolesterolet i blodet. Den kolesterolsenkende virkningen mener man delvis skyldes bindingen av kolesterol til en fiberkomponent i frøene som kalles galaktomannan. Saponinene som finnes i bukkehornkløver spiller også en rolle ved å blokkere absorpsjonen av gallesyre som bringer kolesterolet inn i blodet. Den unike kostfibersammensetningen og det høye saponininnholdet synes således til sammen å være ansvarlig for både den blodsukkersenkende og kolesterolsenkende virkningen.

En av de aller viktigste egenskapen til bukkehornfrø, er den slimrensende virkningen. Bukkehornfrø vil kunne mykgjøre og løse opp harde masser av akkumulert slim slik at det transporteres ut av kroppen. Videre har en te av bukkehornfrø fra gammel tid vært ansett som et godt middel ved lungesykdommer, særlig ved slimdannelser i lungene og de øvrige åndedrettsorganene. Det er slimstoffene i bukkehornfrøene som virker lindrende, da de danner en barriere som beskytter slimhinnene mot mekanisk og kjemisk irritasjon. Denne egenskapen er verdifull ved behandling av hoste, bronkitt og andre betennelser i de øvre luftveiene.

Bukkehornfrøene inneholder opptil 50 % av et slimaktig stoff som legger et beskyttende lag på tarmslimhinnen, og urten virker derfor lindrende ved irritasjonstilstander og betennelser i magetarmkanalens slimhinner, magesår og halsbrann. Det vannoppsugende slimet i frøene kan også hjelpe mot forstoppelse, fordi det bløtgjør tarminnholdet. Les mer om bukkehornfrø.

Linfrø

Linfrø inneholder 30-45 % olje, 20-25 % protein, 3-6 % lettløselige slimstoffer og 1,5 % cyanhydrogenglykosider. Foruten å anvendes til utvinning av olje, brukes frøene på grunn av sitt innhold av slimstoffer.

Slimet i linfrøenes skall øker sterkt i volum når det trekker til seg og binder vann. Når man inntar linfrø øker derfor volumet på tarminnholdet, noe som i sin tur via nervereflekser stimulerer tarmbevegelsene og øker matens passeringshastighet i tarmene. Avføringen blir også mykere, og slimet virker som smøremiddel på tarmen. Derfor er linfrø fint å bruke som et ikke vanedannende avføringsmiddel ved kronisk forstoppelse. Man må imidlertid være forberedt på at bruke linfrø i lengre tid før man oppnår full effekt, og når man inntar linfrø må man samtidig sørge for å drikke mye vann. I tillegg til å virke avførende, virker linfrø også oppbyggende på den naturlige tarmfloraen, og den lille mengden med blåsyre som finnes i frøene regulerer forråtnelses- og gjæringsprosessene i tarmene. Siden linfrø virker betennelsesdempende og mykgjørende, bidrar de til gjenoppbygging av skadde slimhinner. Derfor kan de være til nytte ved sår og betennelsestilstander i fordøyelsessystemet, som mage-tarmkatarr, betennelse i tolvfingertarmen og sår i mage eller tolvfingertarm. Også ved betennelser i luftveier og urinveier virker linfrøene mykgjørende og gjør slimhinnene mer elastiske, og linfrø kan derfor med hell brukes ved sykdommer som bronkitt og blærekatarr.

Linfrøolje inneholder både omega-3 fettsyrer og omega-6 fettsyrer. Oljen er naturens rikeste kilde til omega-3, og linfrøolje inneholder mer enn dobbelt så mye omega-3 som fiskeolje. På grunn av det lave sukkerinnholdet og det høye innholdet av proteiner og fett, anbefales linfrøolje spesielt til diabetikere. Oljen reduserer dessuten det dårlige kolesterolet og senker triglyseridverdiene. Å innta linfrøolje kan videre redusere risikoen for kreft. Dette skyldes at linfrø inneholder den rikeste kilden til lignan-byggesteiner, som spiller en hovedrolle i å beskytte mot hjertekarsykdommer og kreft. Ny forskning indikerer at lignanene i linfrø har både kortsiktig og langsiktig beskyttende virkning mot brystkreft og tykktarmskreft. Oppmalte linfrø er også vist å kunne forsinke veksten av vevet i prostatakjertelen hos eldre menn.

Linfrø kan gjerne spises av mennesker som vil gå opp i vekt, og av de som lider av underernæring. Man kan videre ha nytte av å bruke linfrøolje i maten hvis man har høyt kolesterol, angina, høyt blodtrykk, psoriasis, eksem, revmatoid artritt eller multippel sklerose. Et linfrøomslag kan brukes utvortes til å lindre smerter ved hudbetennelser. Les mer om linfrø.


Produktet er utsolgt hos Urtekilden, men kan kjøpes hos arnika.no

 Siden ble sist oppdatert 22.11.2018

Husk å oppgi fordelskode 217629 når du handler hos Arnika, så får du rabatt!

Tilbake til Urtekildens Butikk