Urtekildens Butikk
Produkter fra Natur-Drogeriet
Blæretang kapsler

 Startsiden > Urtekildens Butikk > Produkter fra Naturdrogeriet > Blæretang kapsler

 

Produktet Blæretang kapsler inneholder en blanding av brunalgen blæretang (Fucus vesiculosus) og urten blålusern (Medicago sativa).

Blæretang inneholder bl.a. 62 mineraler og sporelementer i naturlig, lettopptakelig form. Et produkt med blæretang vil kunne ha følgende egenskaper:

  • Virker avgiftende og rensende
  • Skiller ut tungmetaller fra kroppen (bl.a. kvikksølv fra amalgam)
  • Opprettholder arterieveggens spenstighet og elastisitet
  • Virker mildt avførende
  • Er basedannende

Blæretang inneholder mye jod, både uorganiske jodsalter og organisk bundet jod. Videre finnes det mye polysakkarider (alginsyre og dens salter, fukoidan, laminaran), mannitol, garvestofflignende forbindelser (fukosan m.fl.), steroler, en eterisk olje, betakaroten, zeaxanthin, mineraler og sporelementer (bl.a. selen). Havalger er også en utmerket naturlig vitaminkilde og blæretang inneholder bl.a. vitaminene A, B, C, D og E. Blæretang kan være en svært rik kilde for viktige næringsstoffer, inklusive protein, essensielle fettsyrer, fiber, natrium- og kalium-salter og en rekke andre stoffer. Innholdet av spormineraler er høyere i tang enn i noen annen kjent plante.

En av de viktigste egenskapene til blæretang og andre brunalger fra havet, er at de bidrar til utskillelsen av tungmetaller fra kroppen, bl.a. kvikksølv fra amalgam. Brunalger kan derfor brukes både forebyggende og ved akutt belastning av forurensninger. Blæretang har videre en gunstig innvirkning på slimhinner og muskulatur, den styrker nervesystemet, virker blodrensende og kan være nyttig ved høyt blodtrykk. Gjennom blæretang tilføres dessuten huden på en naturlig måte de næringsstoffene den trenger. Ved å kombinere blæretang med den svært næringsrike og helsebringende urten blålusern, er dette produktet fra Natur-Drogeriet en utmerket kilde for de fleste mikronæringsstoffene som kroppen trenger.


Anbefalt dosering: 1 kapsel daglig, eller som foreskrevet av terapeut. Hvis man vil unngå å få i seg gelatinen i kapslene, kan man åpne dem og røre ut pulveret i melk, yoghurt eller annen væske.

 

Innhold: Kapslene inneholder 400 mg av en blanding av blæretang og blålusern. Kapslene er laget av gelatin, og hver boks inneholder 90 kapsler.


Mer informasjon om blæretang

Blæretang er rik på grunnstoffet jod, og når dette stoffet mangler i kostholdet kan det føre til at skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal. Tangprodukter var derfor tidligere mye brukt til å behandle struma, som er en opphovning av skjoldbruskkjertelen. Siden bordsalt i våre dager tilsettes jod, er struma nå en relativt sjelden sykdom.

På 1860-tallet ble det påstått at blæretang kunne motvirke fedme og etter det har blæretang vært brukt som en ingrediens i mange slankemidler. Virkningen skyldes for det første at det relativt høye innholdet av jod i blæretang stimulerer skjoldbruskkjertelen til økt produksjon av hormonet tyroksin, som videre fører til økt stoffomsetning i kroppen, og dermed avmagring. Dessuten vil innholdet av alginater gjøre at tangpreparater sveller i magen slik at man raskere føler seg mett, og dermed minsker sultfølelsen. Tang virker videre som et mildt avføringsmiddel ved at det komplekse karbohydratet algin sveller i kontakt med vann og danner en gelé som dekker over og smører tarmslimhinnene og gjør avføringen mykere.

Blæretang kan hjelpe til å absorbere og fjerne skadelige kjemiske stoffer, medisinrester, tungmetaller og radioaktivt strontium-90 fra kroppen, og dermed bidra til å redusere faren for forgiftning. Urten har en mykgjørende og utrensende virkning på kroppen og kan være til hjelp ved forstørrede lymfekjertlene og svulster. Algeekstrakter inneholder også stoffer som virker hemmende på vekst av kreftceller, en effekt som er godt kjent i tradisjonell kinesisk medisin.

Nyere forskning viser at ekstrakter fra brunalger har antibiotiske egenskaper, og det forskes mye på polysakkaridene i brunalgene (laminaraner, fukoidaner). De har bl.a. en antikoagulerende virkning på blodet og kan muligens få anvendelse mot åreforkalkninger. Blæretang har ellers ry for å kunne lindre symptomene på revmatisme og revmatisk artritt, både når den tas innvortes og når den påføres utvortes på betente ledd. Moderne forskning antyder at blæretang kan være et alternativ til soyatilskudd for å styrke kvinners helse. En studie som ble publisert i 2004 rapporterte at kvinner som spiste blæretang erfarte normalisering av korte menstruasjonsperioder og lindring av alvorlig PMS. Blæretang synes å fremme produksjonen av progesteron når det er for stor produksjon av østrogen.

Oppmalt blæretang (tangmel) inneholder en lang rekke livsviktige grunnstoffer (sporelementer) og vitaminer, og brukes derfor mye som styrkende middel og tilskudd i ernæringen til både folk og dyr. Å bruke tangmel i matlagingen er særlig nyttig for vegetarianere, da tangen innholder relativt mye selen, et stoff som ofte er mangelvare hos de som bare spiser mat fra planteriket.

Blæretang skal ikke brukes av barn, gravide eller ammende, og urten er også kontraindikert ved hjerteproblemer og overaktiv skjoldbruskkjertel (hyperthyreose). Hvis du har en sykdom i skjoldbruskkjertelen, eller tar insulin, skal urten bare brukes under kyndig veileding. Unngå samtidig bruk av blæretang og syntetiske blodfortynnende medisiner. Blæretang kan ha blodsukkersenkende virkning, derfor bør pasienter som allerede går på blodsukkersenkende medisiner bruke blæretang med forsiktighet. Les mer om blæretang.

Mer informasjon om blålusern

Preparater med tørket blålusern blir brukt en del i urtemedisinen og det er vist at urten påvirker bl.a. blodåresystemet og urinveissystemet. I moderne urtemedisin brukes urten som et middel ved anemi, som et blodstillende middel, til å stimulere appetitten og for å gå opp i vekt, og dessuten ved diabetes, dårlig fordøyelse og blæreforstyrrelser. Videre anvendes blålusern som en østrogenerstatter, for å øke mengden brystmelk og lindre premenstruelt syndrom (PMS), som et næringsrikt kosttilskudd og for å senke kolesterolverdiene. Urten har ellers hjulpet mange som lider av artritt, og har vist seg å kunne støtte helbredelsen av en lang rekke andre sykdommer, for eksempel sår i fordøyelseskanalen, forstoppelse, leverplager, hemoroider, blødende tannkjøtt, forbrenninger, eksem, astma, høyt blodtrykk og dårlig lukt av kropp og pust. Urten hjelper også til å fjerne overskudd av urinsyre i kroppen.

Den beste forskningen som er utført på blålusern i moderne urtemedisin, er knyttet til urtens kolesterolsenkende virkning. Mange dyrestudier har rapportert om reduksjon av plakk i arteriene etter bruk av blålusern. Det er videre noen indikasjoner på at saponiner i blålusern reduserer opptaket av kolesterol i tarmene og dermed senker konsentrasjonen i blodet, noe som bidrar til å beskytte mot åreforkalkning. Også de høye verdiene av mangan i blålusern (45,5 mg/kg) antas å kunne bidra til den kolesterolsenkende effekten hos enkelte personer. Et lite antall dyrestudier rapporterer at blålusern også synes å redusere blodsukkerverdiene. Det finnes få data på mennesker, men det er vist at personer med diabetes som ikke responderer på insulin blir betydelig bedre når de inntar blålusern sammen med mangan.

Bioflavonoidene som finnes i blålusern bidrar til å styrke kapillærårene og redusere betennelser i magens slimhinner, mens vitamin A i urten bidrar til å opprettholde helsen til magesekken. Blålusern har blitt brukt i teer og kosttilskudd for å øke appetitten og vitaliteten, og for stimulering av fordøyelsen og tarmaktiviteten. Det virker bl.a. ved at enzymer i urten fremmer opptaket av næringsstoffer fra maten. Dette gjør at personer som sliter med lav kroppsvekt kan oppnå en vektøkning ved å spise blålusern. Blålusern er videre et mildt virkende avføringsmiddel og et naturlig urindrivende middel, og brukes enkelte ganger for å behandle urinveisinfeksjoner.

Bladene av blålusern er svært næringsrike og inneholder enzymer, aminosyrer og karbohydrater, i tillegg til kalsium, magnesium, fosfor, kalium og faktisk alle kjente vitaminer. Mineralene foreligger i balanserte mengder, noe som fremmer opptaket. Mineralene er alkaliske, men de har en nøytraliserende virkning på fordøyelseskanalen. Blålusern er spesielt nyttig for å erstatte vitamin K, som ofte går tapt ved behandling med en lang rekke medisiner. Mangel på vitamin K er vanlig blant personer som er blitt behandlet med antibiotika, kolesterolsenkende medisiner og steroide medisiner som tas innvortes.

Blålusern (gjelder også alfalfa-spirer) bør unngås av personer som går på blodfortynnende medisiner som Marevan, siden urten motvirker disse medisinene. Urten bør også unngås av gravide kvinner og personer med høyfeber. Dessuten vil den immunstyrkende effekten av blålusern kunne by på problemer for de som lider av autoimmune sykdommer (f.eks. revmatoid artritt). Les mer om blålusern.


Produktet koster kr. 158,- og kan kjøpes hos:

 Siden ble sist oppdatert 20.09.2017

Urtekilden,  Fagerhaugvegen 55,  7340 Oppdal  
Tel. 72 42 46 72,  E-post: urtekilden@oppdal.com

Tilbake til Urtekildens Butikk