Urtekildens Butikk
Produkter fra Natur-Drogeriet
Comfort Complex kapsler

 Startsiden > Urtekildens Butikk > Produkter fra Naturdrogeriet > Comfort Complex kapsler

 

Comfort Complex - ingefær og gurkemeie mot kvalme og reiseplager.
 

Plages du med morgenkvalme? Eller skal du ut på reise? Blir du lett dårlig ved lengre reiser med bil, fly eller ferje?

Comfort Complex inneholder afrikansk og indisk ingefær og gurkemeie, og har hjulpet mange mot lett kvalme. Den nøytraliserer de toksiske forbindelser som kan oppstå og fjerner luft i tarmene.

  • Kan hjelpe mot ubehag ved reiser og reisesyke
  • Kan hjelpe mot lett kvalme
  • Kan hjelpe mot luft i magen
  • Kan hjelpe mot urolig mage

Anbefalt dosering: 1-2 kapsler daglig eller 1-2 kapsler før hvert hovedmåltid

Innhold i en kapsel: 400 mg pulverisert afrikansk / indisk ingefær (Zingiber officinale) og noe gurkemeie (Curcuma longa). Kapslene er laget av gelatin, og hver boks inneholder 90 kapsler.


Mer informasjon om ingefær

Ingefær virker varmende og styrkende på fordøyelseskanalen. Den setter fart i magesekk og tarmer, bedrer appetitten og fremmer fordøyelsen ved at den stimulerer til økt utskillelse av fordøyelsesenzymer. Ved å gi styrke til musklene i tarmene, letter ingefær også transporten av maten gjennom fordøyelsessystemet, og minsker irritasjonene på tarmveggene. Ingefær øker produksjonen og sekresjonen av galle fra lever og galleblære. Dette bedrer fordøyelsen av fett, og hjelper til å senke innholdet av kolesterol i blodet. Ingefær forbedrer også fordøyelsen av proteiner, og virker effektivt mot enkelte tarmparasitter.

Den smertestillende og avslappende effekten urten har på fordøyelsessystemet lindrer kolikk og kramper, magesmerter og oppblåsthet, og hjelper også ved diarésmerter. Ingefærens antiseptiske virkning gjør at urten brukes ved mage-tarminfeksjoner samt visse typer matforgiftning.

Ingefær stimulerer hjertet og blodomløpet, særlig blodtilførselen til legemets overflate. Urten skaper varmefølelse og velbehag, særlig hos dem som fryser mye om vinteren. Å spise mat med ingefær eller drikke ingefærte kan derfor være bra for de som plages med kalde hender og føtter.

En rekke kontrollerte kliniske studier har dokumentert ingefærens effekt når det gjelder å beskytte mot reisesyke. Ingefær virker ikke for alle, men i noen av de kliniske studiene var urten like effektiv eller mer effektiv enn vanlig brukte reisesykemedisiner som den ble testet mot. I studiene fjernet eller reduserte ingefær intensiteten til alle symptomene, inklusive kvalme, oppkast, svimmelhet og kaldsvetting. Ingefær har den fordelen fremfor syntetiske reisesykemedisiner at urten er mye tryggere å bruke. Vanlige reisesykemedisiner kan gi bivirkninger som døsighet og synsforstyrrelser, noe som er potensielt farlig for sjåfører, piloter og andre som trenger å være klare i hodet.

Ingefær blir av både urtemedisinere og leger ofte anbefalt mot morgenkvalme som mange gravide opplever under de tre første månedene i svangerskapet. I mange kulturer er ingefær hovedremediet ved forkjølelse, og brukes til å lage en lindrende og slimløsnede te ved hoste. Ingefær har en varmende og slimløsende virkning på lungene og hjelper til å skille ut slim, lindre kraftig hoste og infeksjoner i luftveiene. Les mer om ingefær.

Mer informasjon om gurkemeie

Selv om en rekke av gurkemeiens innholdsstoffer har vist medisinsk virkning, mener man at det er den eteriske oljen og curcumin som er de mest aktive innholdsstoffene. Urten kan framvise en rekke gunstige virkninger på fordøyelsessystemet. Lang tids bruk av gurkemeie mot tarmgassproduksjon har fått betydelig støtte gjennom forskning. Stoffet natriumcurcuminat er vist å kunne dempe tarmkramper, og andre komponenter i gurkemeie øker utskillelsen av fordøyelsesenzymer. Gurkemeie og curcumin øker innholdet av slimstoffer i magen og beskytter på den måten mot sårdannelse som kan være indusert av stress, alkohol eller andre påvirkninger.

Gurkemeie blir brukt først og fremst ved akutte eller kroniske betennelser i ledd, muskler og andre organ, f.eks. ved leddrevmatisme, artrose, lumbago (vondt i korsryggen), kolecystitt (betennelse i galleblæren) med eller uten gallestein, osv. Gurkemeie kan også brukes som krydder for å stimulere appetitten og produksjonen av fordøyelsesvæsker. Urten kan være svært nyttig til å forebygge og behandle gallestein. Gurkemeie og stoffet curcumin brukes også til beskyttelse mot og behandling av kreft, og til behandling av betennelser, leverplager og irritabel tykktarm syndrom. Les mer om gurkemeie.


Produktet koster kr. 206,- og kan kjøpes hos:

 Siden ble sist oppdatert 10.06.2016

Urtekilden,  Fagerhaugvegen 55,  7340 Oppdal  
Tel. 72 42 46 72,  E-post: urtekilden@oppdal.com

Tilbake til Urtekildens Butikk