Urtekildens Butikk
Produkter fra Natur-Drogeriet
Insu Complex kapsler

 Startsiden > Urtekildens Butikk > Produkter fra Naturdrogeriet > Insu Complex kapsler

 

Insu Complex - Virker stabiliserende på blodsukkernivået

En rekke forskningsresultater viser at en ekstrakt av barken fra kassiakanel (Cinnamomum aromaticum, = Cinnamomum cassia) som brukes i naturmidlet Insu Complex virker stabiliserende på blodsukkernivået. Kassiakanel ligner vanlig kanel (Cinnamomum verum), men er et større tre med tykkere bark og større blad.

Det har i den seinere tid blitt påstått at kanel er farlig å innta på grunn av innholdet av kumarin, til tross for at man har brukt kanel i over 1000 år. Kanelekstrakten i Insu Complex er en 10:1 ekstrakt framstilt ved vannekstrahering. Alle produksjoner av kanelekstrakten analyseres for innholdet av kumarin, og resultatene har alltid ligget svært lavt, noe som skyldes at kumarin er lite løselig i vann. Det samme gjelder for andre problematiske stoffer som finnes i den eteriske oljen i barken, f.eks. safrol, cinnamaldehyd og styrol. En person på 70 kg må innta opptil 3 g av en 10:1 ekstrakt av kanel for å nå den fastsatte maksimumsgrensen for kumarin som er fastsatt av EFSA (European Food Safety Association).


Anbefalt dosering: 1 kapsel 3 ganger daglig (før hvert hovedmåltid).

Innhold i en kapsel: Kanelbarkekstrakt (18:1) med ca. 4 mg MHCP (Methylhydroxy chalcone polymer) som tilsvarer 1550 mg bark av kassiakanel. Videre inneholder kapslene 355 mg av hele nyper (Rosa canina), overflatebehandlingsmiddel (magnesiumsalter av vegetabilske fettsyrer). Kapslene er laget av gelatin, og hver boks inneholder 90 kapsler.


Mer informasjon om kassiakanel

Tre forskjellige produkter utvinnes fra kassiakanel. Det er barken, som tilsvarer vanlig kanelbark, en eterisk olje fra bark, blad eller greiner, og kassiaknopper, som i realiteten er tørkede, umodne frukter.

Når vi snakker om krydderet kassia, består det av tørket, hel eller malt bark av kassiakaneltreet. Krydderet har vært brukt i Østen i uminnelige tider, og er bl.a. nevnt i en kinesisk urtebok fra 2700 f.Kr. Selv om kassia nå dyrkes i mange land, regnes den som kommer fra Nord-Vietnam for å være av best kvalitet, da den har de største konsentrasjonene av eterisk olje og derfor har sterkest aroma.

Kassia har en mer intens aroma enn ekte kanel (Cinnamomum verum). Den er søtlig med en markant skarphet, samtidig som den kjennes noe snerpende. Siden aromaen kommer fra en eterisk olje, vil kassia tape seg med alderen, og krydderet bør oppbevares i lufttette beholdere.

Kassiabark og bark av ekte kanel er temmelig like å se til, men kan skilles fra hverandre både når man har hele kanelstenger og når kanelen er oppmalt. Malt kassiabark er mørkere og mer rødbrun enn vanlig kanel. På kanelstenger kan man se at barken av kassia er tykkere enn barken til ekte kanel. Stenger av kassiakanel består vanligvis av bare et stykke bark som er rullet sammen fra en side, mens stenger av vanlig kanel kan bestå av mange lag som er rullet rundt hverandre, gjerne fra begge sidene.

Kassiakanel er et viktig krydder i Kina, men brukes også mye i vestlige land. Kanelstengene blir ofte brukt hele til å smaksette gryteretter og sauser til kokt kjøtt og fjærkre. Den skarpe smaken gjør at den passer bedre enn ekte kanel til fett kjøtt. Kassiakanel går også godt til gresskar og squash, til søtpoteter, linser og bønner.

I vestlig medisin brukes kassiakanel stort sett på samme måte som vanlig kanel, særlig ved dårlig fordøyelse med mye tarmgass, kolikk, kvalme og diaré. Ellers anvendes kassiakanel ved vanlig forkjølelse, influensa, artritt, revmatisme, nyresvakhet, angina og hjertebank. Den sies å kunne øke melkeutsondringen hos ammende mødre. I den seinere tid har kanel blitt anbefalt som et middel for å stabilisere blodsukkeret. Les mer om kassiakanel


Tilbud: En boks inneholder 90 kapsler og koster kr. 123,- (normalpris kr. 246,-) og kan kjøpes hos:

 Siden ble sist oppdatert 29.04.2017

Urtekilden,  Fagerhaugvegen 55,  7340 Oppdal

 

Tel. 72 42 46 72,  E-post: urtekilden@oppdal.com

Tilbake til Urtekildens Butikk