Urtekildens Butikk
Produkter fra Natur-Drogeriet
Maitake

Startsiden > Urtekildens Butikk > Produkter fra Naturdrogeriet > Maitake kapsler

 

Maitake (Grifola frondosa) er en poresopp (kjuke) som vokser på trestammer og stubber og danner tette tuer som blir 20-70 cm brede og 20-40 cm høye. Soppen er best kjent fra det nordlige Japan, men arten finnes naturlig utbredt i Europa, Asia og deler av Nord-Amerika. I Norge er maitake en meget sjelden sopp som er funnet ved foten av gamle eiketrær på noen få lokaliteter i de sørlige delene av landet.

Oversatt fra japansk betyr maitake "dansende sopp". Dette navnet kan komme av at folk ville danse av glede når de fant soppen, enten fordi den var så verdifull og kostbar at den kunne byttes mot sin vekt i sølv, eller fordi maitake er så delikat og helsebringende.

Maitake er en sopp som har en lang historisk anvendelse i tradisjonell japansk og kinesisk urtemedisin og matlaging. Inntil dyrkningsteknikker ble utviklet i 1979, var maitake bare tilgjengelig fra sopper som var høstet i naturen. I 1990 produserte japanske dyrkere 8000 tonn maitake og produksjonen har fortsatt å øke med den økte eksporten av maitake til Vesten.

Soppen maitake inneholder komplekse, immunstimulerende polysakkarider, stivelse og protein. De innholdsstoffene som har vist seg å ha størst medisinsk verdi er α- og β-D-glukaner, hvorav β-D-glukanene er de dominerende.


Dosering: 1-3 kapsler 2 ganger daglig før måltidene, eller som foreskrevet av terapeut. Hvis man vil unngå å få i seg gelatinen i kapslene, kan man åpne dem og røre ut pulveret i melk, yoghurt eller annen væske.

Innhold: En boks inneholder 90 kapsler. Hver kapsel inneholder 500 mg mikronisert japansk maitakesopp (Grifola frondosa). Kapslene er laget av gelatin.


Mer informasjon om soppen maitake

Tidlig på 1980-tallet ble de medisinske egenskapene til ulike sopper grundig studert av dr. Hiroaki Nanba, professor i mikrobiologi og ekspert på sopper ved Kobe Farmasøytiske Universitet. Forskningen hans viste at maitake hadde en spesiell molekylstruktur, og kunne bl.a. framvise en større svulsthemmende virkning enn de andre soppekstraktene han hadde arbeidet med.

Urteleger klassifiserer maitake som et adaptogen, et middel som hjelper mennesket å tilpasse seg stress, motstå infeksjoner og normalisere kroppens ulike funksjoner. Maitake er vist å signifikant styrke immunforsvaret og bygge opp immunreserver. Når maitake brukes jevnlig kan soppen muligens beskytte mot kreft, virke immunstyrkende på personer med kreft, og være en fin støttebehandling for kreftpasienter som får kjemoterapi.

Forskning på maitake har videre funnet at soppen har kraftig leverbeskyttende egenskaper og at den kan senke blodtrykket og verdiene av blodglukose. Maitake kan derfor være til nytte ved mange ulike lidelser, som f.eks. høyt blodtrykk, diabetes, kronisk tretthetssyndrom, kronisk hepatitt, HIV / AIDS og overvekt. Les mer om maitake.


Produktet koster kr. 395,- og kan kjøpes hos:

 Siden ble sist endret 02.04.2017

Urtekilden,  Fagerhaugvegen 55,  7340 Oppdal  
Tel. 72 42 46 72,  E-post: urtekilden@oppdal.com

Tilbake til Urtekildens Butikk