Urtekildens Butikk
Produkter fra Natur-Drogeriet
Schizandra kapsler

 Startsiden > Urtekildens Butikk > Produkter fra Naturdrogeriet > Schizandra kapsler


 

Planten schisandra er hjemmehørende i det nordlige Kina, og er historisk sett en av Kinas viktigste urter. Det kinesiske navnet på planten, Wu Wei Tzu, betyr "fem-smaks-frukt". De små schisandrabærene har vært populære i Kina i flere tusen år.

Schisandra er et adaptogen og tonikum (styrkemiddel), og brukes nå mye både i østlige og vestlige land. Urten virker på mange kroppssystemer og har evnen til å tilpasse sin virkning etter kroppens behov, noe som er typisk for adaptogener.

Schizandra kapsler kan derfor brukes som et styrkemiddel for å få økt energi og bedre helse.

 

(OBS: Når schisandra på denne siden skrives med s, dreier det seg om plantenavnet, mens når Schizandra skrives med z henvises det til det konkrete produktet fra Natur-Drogeriet).

Produktet er utsolgt hos Urtekilden, men kan kjøpes hos arnika.no


Dosering: 1-2 kapsler 1-3 ganger daglig, eller som foreskrevet av terapeut, men den anbefalte doseringen bør ikke overskrides. Hvis man vil unngå å få i seg gelatinen i kapslene, kan man åpne dem og røre ut pulveret i melk, yoghurt eller annen væske.

Innhold: Hver boks med inneholder 90 kapsler med 370 mg 100 % ren schisandrafrukt ekstrakt (4:1), maltodextrin, overflatebehandlingsmiddel (magnesiumsalter av vegetabilske fettsyrer) og antiklumpningsmidel (Kalsiumkarbonat). Kapslene er laget av gelatin. Innhold per dagsdose (1-6 kapsler) er 370-2200 mg schisandraekstrakt.


Mer informasjon om urten schisandra

Det er som et adaptogen at schisandra har fått størst oppmerksomhet, da det er en urt som har evnen til å øke kroppens motstandskraft mot stress. Urten fungerer på tilsvarende måte som rosenrot (Rhodiola rosea), ginseng (Panax ginseng) og russisk rot (Eleutherococcus senticosus), men schisandra betraktes som noe svakere og har sjelden noen bivirkninger. Det blir påstått at schisandra kan balansere kroppsfunksjonene, noe som gir seg uttrykk i økt mental klarhet og større fysisk yteevne og utholdenhet. Schisandra normaliserer blodsukkeret og blodtrykket, reduserer høye kolesterolverdier, styrker binyrene og gir energi til RNA- og DNA-molekylene slik at de effektivt kan gjenoppbygge cellene i kroppen. Schisandra er også en antioksidant som har vist seg mer effektiv enn vitaminer i å bekjempe frie radikaler.

Urteleger i østasiatiske land har i århundrer brukt schisandra i sine resepter. Den regnes i Kina som en av de femti mest fundamentale urtene. Der verdsettes plantens frukter for deres styrkende, antiseptiske og astringerende egenskaper. Kineserne har tradisjonelt brukt schisandrafrukter til å behandle hoste, astma og andre luftveissykdommer, kronisk diaré, søvnløshet, fysisk utmattelse, nervesvekkelser, tørste og impotens. Planten har særlig ry for å være nyremiddel og et mannlig tonikum. Også i russisk folkemedisin har de stor tiltro til denne urten.

Kinesiske, japanske og russiske forskere har vist stor interesse for schisandra. Deres forskning avslører en rekke virkninger på både mennesker og forsøksdyr. De mer enn 40 ulike lignanene som er funnet i frukten antas å være de mest aktive innholdsstoffene, og forskerne har fokusert på dem bl.a. for deres mulig beskyttende effekt på leveren. Tradisjonelt blir schisandra også brukt ved lunge- og nyresvakhet. Den betraktes som astringerende (sammentrekkende) av natur, og er mye brukt i behandling av stressrelatert nervøs utmattelse, tretthet, søvnproblemer, svakhet, depresjon og glemsomhet. Den er også brukt for å regulere sekresjonen av fordøyelsesvæsker, ved plager med for mye magesyre, og som middel mot diaré.

Nylig har kinesiske leger begynt å behandle neslefeber og andre hudlidelser som eksem med schisandra, og urten skal være god til å lindre irritert hud i forbindelse med allergier. Studier utført i tidligere Sovjetunionen antyder at schisandra kan styrke synet, bl.a. ved å gi utvidet synsfelt og bedre evnen til å tilpasse seg mørket.

Schisandra brukes av både menn og kvinner som et styrkemiddel (tonikum) for den seksuelle energien, og er blitt populær blant kvinner også på grunn av sitt ry for å kunne forbedre utseendet. Planten øker sekresjonen av seksuelle væsker og øker den seksuelle utholdenheten, særlig hos menn.

Schisandra øker gallestrømmen, og personer med gallestein eller blokkerte galleganger må ikke bruke denne urten. Planten stimulerer også livmoren og kan sette i gang en fødsel, og urten må derfor ikke brukes av gravide. Personer med magesår eller som lider av epilepsi bør også unngå schisandra. Bivirkninger som redusert appetitt, oppblåst mage og utslett er registrert, men forekommer svært sjelden. Les mer om schisandra.


Produktet er utsolgt hos Urtekilden, men kan kjøpes hos arnika.no

 Siden ble sist endret 05.10.2018

Husk å oppgi fordelskode 217629 når du handler hos Arnika, så får du rabatt!

Tilbake til Urtekildens Butikk