Bildegallerier

StartsideBildegalleri

Plantebilder tatt av Rolv Hjelmstad

Her finner du lenker til fem ulike bildeoversikter, medisinplanter, fjellplanter, rhododendron, kaktus og lav. I kategoriene medisinplanter, fjellplanter og lav kan du velge om du vil lete deg fram til aktuell art gjennom en alfabetisk liste over de norske navnene, eller i en liste ordnet alfabetisk etter de vitenskapelige navnene.

MEDISINPLANTER

I Bildegalleri Medisinplanter finner du bilder av både norske og utenlandske planter som har vært brukt, eller fremdeles anvendes til medisinske formål. Det er bilder av totalt 701 arter. På de fleste bildesidene finnes det også en kort tekst som forteller hvilken verdi planten har som medisin og/eller mat.

FJELLPLANTER

I Bildegalleri Fjellplanter er det bilder av 424 plantearter som vi kan finne i fjellet i Norge. Det er både vanlige planter og sjeldne vekster som hovedsakelig finnes i Dovrefjellområdet. De lavlandsartene som er tatt med er planter som vi ofte også finner på fjellet eller i høyereliggende skogs- og myrområder. De fleste bildene er tatt i Oppdal i Sør-Trøndelag.

RHODODENDRON

I Bildegalleri Rhododendron er det bilder av blomstene til 200 arter og navnesorter av Rhododendron. Mange av bildene er tatt som lysbilder i 1980- og 90-årene av planter som sto i Svinviks arboret i Todalen, men det finnes også bilder tatt i de botaniske hagene i Bergen og Göteborg.

KAKTUS

I Bildegalleri Kaktus er det bilder av blomstene på 177 ulike kaktusarter. De fleste bildene er tatt som lysbilder i 1980- og 90-årene i kaktussamlingen som var i Svinviks arboret i Todalen. Noen bilder som viser vakre kaktuspigger er også tatt med. Alle bildene er tatt av Rolv Hjelmstad.

LAV

I Bilegalleri Lav vises bilder av ulike lavarter som jeg har funnet på ulike steder i Norge. Bildesamlingen omfatter både busklav, bladlav og skorpelav.

 

Andre bildesamlinger

Tegninger av medisinplanter i gamle floraer og urtebøker, og frimerker med medisinplanter som motiv.

 

TEGNINGER AV MEDISINPLANTER

Mange gamle urtebøker og floraer har vakre illustrasjoner av medisinplanter. Jeg har samlet tegninger fra flere av disse klassiske verkene, og denne siden inneholder en oversikt over de artene jeg har funnet gode illustrasjoner av.

MEDISINPLANTER PÅ FRIMERKER

Medisinplanter finnes som motiv på frimerker fra en mengde land. Det er et spennende samleområde som forteller om bruk av planter som medisin, samtidig som man kan lære litt botanikk.

 
PRISER OG SALGSBETINGELSER

Jeg selger bilder som jeg har tatt til bruk i ulike sammenhenger. Bildearkivet mitt er stort, og omfatter bilder av mange andre plantearter enn de som er vist i bildegalleriene over, både viltvoksende planter og hageplanter. Har du behov for bilder av en spesiell planteart så nøl ikke med å ta kontakt, det er utrolig hva som finnes av plantebilder i mitt arkiv! Bildene leveres i høyere oppløsning enn det som er brukt i bildegalleriene.

 

OBS!  Alle bildene i bildegalleriene er tatt av Rolv Hjelmstad, som også har copyright til dem. Bilder må derfor ikke kopieres eller publiseres andre steder, verken elektronisk eller på trykk, uten tillatelse fra fotografen. 

ATTENTION!  Images may not be copied, downloaded, or used in any way without a written permission of the photographer.

  © Rolv Hjelmstad, Fagerhaugvegen 55, 7340 Oppdal

 Tel. 72 42 46 72. e-post: rolv.hjelmstad@oppdal.com