Bildegalleri medisinplanter |
Medisin-, krydder- og matplanter fotografert av Rolv Hjelmstad |
Startside > Bilder > Medisinplanter > Bekkekarse |
Bekkekarse |
Cardamine amara |
Bladrosett av bekkekarse fotografert
tidlig på våren. |
Bekkekarse ligner mye på engkarse (Cardamine pratensis) både i utseende og smak, og begge artene kan brukes på samme måte i matlagingen, f.eks. i salater, som grønnsak, til stuing, supper, dressinger og pesto. Bekkekarse smaker imidlertid skarpere og mer bittert enn engkarse, og må derfor brukes mer forsiktig som innslag i salater. Friske blad kan hakkes og drysses på en brødskive med en smørbar ost, eller brukes for å krydre en hvit saus. Blomstene kan brukes som garnityr. Unge skudd med blad høstes før planten kommer i blomst, og da planten ofte vokser i vann bør skuddene vaskes grundig før bruk. Friske blad kan fryses, men hvis de tørkes vil de tape mye smak. Det er ingen tradisjon for å bruke bekkekarse som medisinplante, men den kan sikkert anvendes på samme måte som engkarse. |
Foto ©: Rolv Hjelmstad |
OBS! Bildene må ikke kopieres, lastes ned, eller publiseres andre steder uten skriftlig tillatelse fra fotografen. |
ATTENTION!
Images may not be copied, downloaded, or used in any way without a written
permission of the photographer. |
Bildeoversikt medisinplanter |