Bildegalleri medisinplanter
Medisin-, krydder- og matplanter fotografert av Rolv Hjelmstad

Startside > Bilder > Medisinplanter > Strandkål  

Strandkål
Crambe maritima
Strandkål har tradisjonelt vært brukt som mat, særlig i England og Skottland. Tidlig på våren kan plantene tildekkes for å bleke dem. De blekede bladene og blomsterstilkene høstes før blomstene springer ut og kan kokes og spises som asparges. Strandkål kan også nytes frisk i salater, og smaken er salt, svakt bitter og nøttelignende. Smaken på blomstene og fruktene minner om brokkoli, men er mye sterkere, og de kan brukes i salater og som garnityr. Planten har relativt liten næringsverdi, men inneholder en viss mengde vitamin C, jod, svovel og sporstoffer. Strandkål har ingen kjent medisinsk anvendelse.
 

Bildeoversikt medisinplanter

Foto ©:  Rolv Hjelmstad

OBS!  Bildene må ikke kopieres, lastes ned, eller publiseres andre steder uten skriftlig tillatelse fra fotografen.
ATTENTION!  Images may not be copied, downloaded, or used in any way without a written permission of the photographer.